Penyelidik FKKSA hasilkan konkrit ringan dari sisa buangan industri - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Produk yang dihasilkan oleh sekumpulan penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerusi hasil penyelidikan Zero Waste Cycle: POW Create meraih pingat perak kategori teknologi hijau dalam Pameran dan Persidangan BioMalaysia dan Bioekonomi Asia Pasifik 2016 bertempat di Kuala Lumpur barubaru ini.