Penyelidik FKP hasilkan alat bantuan tulang patah - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Melihat kepada kos yang tinggi pada alat bantuan tulang patah bagi kegunaan orang yang mengalami patah dibahagian buku lali, mendorong penyelidik dari Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (FKP) mencipta inovasi alat bantuan tulang patah dengan harga yang lebih murah dan ringan.