FSTI perkenal teknologi solar dan fotovoltaik kepada pelajar SEMSAS - Nur Laila, Afandi (2017)
Fakulti Sains dan Teknologi Industri Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengadakan program khidmat sosial bertemakan `Lighting Up the Community’ dengan memasang sistem lampu tumpu berkuasa suria di Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah (SEMSAS) baru-baru ini.