Ashwin menang anugerah terbaik 3MT - Ahmad Zarif, Ahmad Fauzi (2017)
Pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) dari Fakulti Kejuruteraan Kimia dan Sumber Asli (FKKSA), Ashwin Charles Benedict dinobatkan pemenang Anugerah Peserta Terbaik atau Best of The Best dalam pertandingan Malaysia 3 Minute Thesis 2017 Peringkat Kebangsaan di Universiti Sains Malaysia (USM) baru-baru ini. Beliau yang merupakan pelajar Doktor Falsafah (PhD) tahun 2 turut meraih tempat pertama bagi kategori kejuruteraan.