Bola tampar UMP bersaing dalam kejohanan - Najjahul Huda, Hassan (2017)
Pasukan Bola Tampar Lelaki (Pelajar) dan Pasukan Bola Tampar Perempuan (Staf) masing-masing mengungguli tempat ke-4 bagi kategori masing-masing dalam Kejohanan Bola Tampar Liga Jemputan 2017 anjuran bersama FIT Malaysia, SMK Tanah Putih, Kelab Bola Tampar The BLAZE dan Pejabat Belia dan Sukan Daerah Kuantan bertempat di SMK Tanah Putih dan SJK(C) Chung Ching, Kuantan. Masing-masing membawa pulang medal bagi setiap pemain dan hadiah wang tunai.