Pengendalian selamat peralatan merkuri dan raksa - Khairul Adlan, Ismail (2017)
Sejajar dengan slogan Universiti Malaysia Pahang (UMP) “Memasyarakatkan Teknologi” Pejabat Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (OSHMO) tampil dalam usaha menyahut hasrat UMP dengan mengadakan Kursus Pengendalian Selamat Peralatan Mengandungi Merkuri/Raksa bertempat di Bilik Latihan Bangunan Kompleks Pentadbiran Utama UMP Gambang.