Pertandingan pidato rebut Piala Pengetua Kolej Kediaman 1 - Siti Muslihah, Isnain (2017)
Kolej Kediaman 1 dengan kerjasama Jabatan Bahasa Asing serta Jabatan Softskills Pusat Bahasa Moden dan Sains Kemanusiaan menganjurkan Pertandingan Pidato Piala Pengetua 2017 bertempat di UMP Gambang. Pertandingan ini telah disertai seramai 13 orang peserta yang turut disertai oleh pelajar antarabangsa dari pelbagai negara termasuk yang berasal dari China, Yemen dan Somalia.