UMP lonjak pencapaian penyelidikan berimpak tinggi - Norhidayah, Mohamad (2017)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus meningkat dalam menghasilkan penyelidikan dan inovasi berimpak tinggi menerusi penerimaan geran penyelidikan sebanyak 865 projek penyelidikan pada tahun lalu yang dipacu oleh Pusat-pusat Kecemerlangan (COE) yang dilihat proaktif dalam meningkatkan kapasiti bidang nic UMP.