UMP kaji tembikar Terenang warisan Pahang - UMP, PNC (2017)
Ramai yang tidak menyedari kewujudan Terenang yang merupakan tembikar yang dijadikan tempat meletak dan menyimpan air oleh masyarakat terdahulu dikatakan berasal dari Kampung Pasir Durian Kuala Tembeling yang letaknya kira-kira stu jam perjalanan ke bandar Jerantut di Pahang.