UiTM serlah kejaguhan petanque - Basir, Zahrom (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Universiti Teknologi MARA (UiTM) mengungguli Kejohanan Petanque Double Remaja Terbuka Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2017 apabila mendominasi kategori lelaki dan wanita dalam pertandingan itu.