Bengkel roket air tarik minat pelajar sekolah - Nurain, Rozy (2017)
Sekumpulan lima orang mahasiswa dari Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengadakan program ‘Water Rocket Workshop’ di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Muadzam Jaya melibatkan penyertaan 35 orang pelajar Kelab Sains dan Matematik sekolah ini. Peserta diajar untuk membina roket air berlandaskan prinsip asas pembinaan sesebuah roket yang melibatkan konsep sains fizik yang mudah seperti konsep mengenai tekanan dan aerodinamik yang dicipta sendiri mengikut bentuk roket yang mereka kehendaki.