UMP menang pertandingan kereta inovasi CHEM-E-CAR ke-12 - Jolius, Gimbun (2017)
Buat julung kalinya Universiti Malaysia Pahang (UMP) dipilih menjadi tuan rumah bagi penganjuran pertandingan inovasi kereta yang menggunakan sumber tenaga yang berasal daripada tindak balas bahan kimia. Pertandingan Chem-E-Car kali ke-12 Peringkat Kebangsaan ini dianjurkan bersama Institution of Engineers Malaysia (IEM) dan Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA).