Teroka ilmu baharu dengan kemahiran penyelesaian masalah TRIZ - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Seramai 250 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengikuti Program TRIZ yang bertajuk “Secret Hack For Graduate anjuran Contemporary Leadership in Community (UHE3012) dengan kerjasama Jabatan Kemahiran Insaniah, Pusat Bahasa Moden & Sains Kemanusiaan (PBMSK) bertempat di di Dewan Kuliah Utama PBMSK, UMP Pekan pada 6 Mei 2016 yang lalu.