UMP anjur seminar SMEE kongsi kepakaran dalam bidang Kejuruteraan - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Penganjuran Seminar Engineer Subject Matter Expert Exchanges (SMEE) hasil kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP), Angkatan Tentera Malaysia (ATM) bersama pihak US Pacific Fleet (USPACFLT) menggalakkan perkongsian kepakaran dalam bidang kejuruteraan awam dan sumber alam melibatkan organisasi antarabangsa.