FKKSA terima 5 pelajar mobiliti dari Indonesia dan China - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Seramai lima orang pelajar dari Universiti Ahmad Dahlan (UAD), Indonesia dan Guizhou University of Engineering Science (GUES), China mendaftar di Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA), Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai pelajar mobiliti dalam Program Pertukaran Pelajar Antarabangsa antara UAD dan GUES pada 7 September 2016 yang lalu.