UMP lancar Ind-E- Zone pusat sehenti perkhidmatan kerjaya - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim telah melancarkan Zon Pembabitan Industri (Industry Engagement Zone ataupun Ind-E-Zone), hasil kerjasama strategik di antara Talent Corporation Malaysia Berhad (TalentCorp) dan UMP pada Majlis Perasmian Karnival Kerjaya UMP yang berlangsung di Dewan Astaka UMP Kampus Gambang pada 13 Mei 2016 yang lalu.