Pahang hasil sistem atasi salah guna kuasa, rasuah - Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd, 2017)
Sistem Pengurusan Anti Rasuah (ABMS) dibangunkan Yayasan Pahang dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) adalah yang pertama di negara ini khusus bagi membendung jenayah rasuah dalam kalangan masyarakat.