Jurnal IJAME UMP No. 1 di Asia - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Jurnal terbitan Universiti Malaysia Pahang (UMP) iaitu Jurnal Automotif dan Kejuruteraan Mekanikal Antarabangsa (IJAME), mengekalkan kedudukannya sebagai No.1 di Asia sejak tahun 2013 menurut pangkalan data saintifik terkemuka, Scopus Database by Elsevier.