UMP Advanced hulur sumbangan RM 10,000 kepada SMA Maran - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2017)
Universiti Malaysia Pahang Advanced (UMP Advanced) meneruskan tanggungjawab sosialnya terhadap masyarakat dengan memberi sumbangan berjumlah RM10,000 kepada Sekolah Menengah Agama (SMA) Maran yang mengalami kebakaran asrama, bulan lalu.