1,500 warga UMP sambut raya bersama Tengku Mahkota Pahang - UMP, PNC (Pejabat Naib Canselor, 2016)
Kebawah Duli Yang Teramat Mulia Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah al-Haj ibni Sultan Haji Ahmad Shah al-Musta’in Billah dan Kebawah Duli Yang Teramat Mulia Tengku Puan Pahang, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Almarhum Al-Mutawakkil ‘Alallah Sultan Iskandar al-Haj berangkat bercemar duli meraikan sambutan Hari Raya Aidil Fitri bersama 1,500 warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Pekan pada 28 Julai 2016 yang lalu.