95% penuntut UMP dapat kerja - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Melayu (M) Berhad, 2017)
USAHA berterusan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam melahirkan siswazah holistik dan memenuhi keperluan industri menyaksikan peningkatan kadar kebolehpasaran siswazahnya kepada 95 peratus tahun ini berbanding sasaran 80 peratus pencapaian yang ditetapkan Kementerian Pendidikan Tinggi.