UMP anjur kejohanan sulung Petanque Double Remaja Terbuka - Abd Rahman, Safie (2017)
Sebanyak 80 pasukan telah mengambil bahagian dalam Kejohanan Petanque Double Remaja Terbuka UMP 2017 melibatkan Kategori Lelaki dan Kategori Wanita anjuran Pusat Sukan & Kebudayaan (PSK) Universiti Malaysia Pahang (UMP ) buat julung kalinya.