Perisian bahasa isyarat e-MySL & MyKOD diiktiraf - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 22 Oktober - Dua Perisian Bahasa Isyarat Malaysia (eMySL) dan Malaysian Text Translator for Kod Tangan Bahasa Melayu (MyKOD) yang dibangunkan di bawah projek penyelidikan pensyarah Fakulti Sistem Komputer & Kejuruteraan Perisian, Dr Mazlina Abdul Majid telah diiktiraf oleh Sekolah Pendidikan Khas Indera Mahkota II untuk dijadikan alat bantu mengajar pelajar-pelajar cacat pendengaran di sekolah tersebut.