UMP lahir graduan perintis program dwiijazah mekatronik hasil kerjasama dengan HsKA - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 17 Oktober- Majlis Konvokesyen Ke-10 Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada kali ini menyaksikan seramai 2,553 graduan yang terdiri daripada 39 Ijazah sarjana kedoktoran, 106 ijazah sarjana, 1510 ijazah sarjana muda dan 873 Diploma bergraduat pada majlis konvokesyen yang akan berlangsung di Dewan Kompleks Sukan Universiti, UMP Kampus Gambang. Konvokesyen kali ini juga mencatatkan seramai 50 orang graduan antarabangsa yang mengikuti pengajian termasuk 7 daripadanya merupakan graduan program prasiswazah.