Cabaran mahasiswa UMP berkayak - Nor Adzizi, Najiruddin (2015)
Pulau Pangkor, 24 Mei- Seramai 40 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai Cabaran Ekspedisi Berkayak anjuran Pusat Sukan UMP yang bermula dari Teluk Batik menuju ke Teluk Nipah, Pulau Pangkor baru-baru ini. Aktiviti bermula dengan sesi taklimat mengenai langkah dan cara untuk belajar asas kayak serta teknik berkayak dengan betul. Kemudiannya diiringi dengan sesi memanaskan badan dan bersarapan pagi sebelum ekspedisi berlepas tepat pukul 9.00 pagi.