Emeritus Profesor Dr. Robin W.King dalam syarahan Kejuruteraan Teknologi - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 2 Jun – Bidang kerjaya sebagai jurutera dan teknologis kini mula mendapat perhatian dan umum mengetahui jurutera banyak menggunakan pengetahuan saintifik, mereka bentuk dan membina alat-alatan teknikal serta sistem. Manakala teknologis pula banyak berkait rapat dengan menyelaras bahan, tenaga manusia dan jentera dalam bagaimana membangunkan sesuatu projek yang berkualiti.