UMP jalin kerjasama strategik dengan SEDIA - UMP, PNC (2015)
Sabah, 20 April- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama strategik dengan Sabah Economic Development and Investment Authority (SEDIA) dalam pembangunan bidang bioteknologi. Dalam majlis ini Naib Canselor UMP, Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim bertukar dokumen persefahaman dengan Ketua Eksekutif SEDIA, Datuk Dr Mohd Yaakob Haji Johari dalam Majlis Perasmian Persidangan dan Pameran BioBorneo 2015 yang telah berlangsung di Hotel Sutera Harbour Resort, Kota Kinabalu baru-baru ini.