UMP perkenal program MyGift sebagai saluran sumbangan endowmen Universiti - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 22 Jun – Universiti Malaysia Pahang (UMP) memperkenalkan program MyGift sebagai satu usaha mengumpul sumbangan daripada mana-mana pihak bagi menyalurkan sumbangan endowmen bagi tujuan tajaan pelajaran, penyediaan kemudahan prasarana kepada pelajar mahupun membudayakan semangat membantu bagi golongan yang memerlukan.