Bangunan KPU UMP Pekan siap dan bakal beroperasi - UMP, PNC (2015)
Pekan, 1 Oktober- Bangunan Kompleks Pentadbiran Utama (KPU) yang merupakan nadi terhadap pembangunan UMP Kampus Pekan bakal beroperasi dalam masa terdekat. Serahan bangunan dibuat melibatkan pihak Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) dan Pembinaan Jaya Zira Sdn. Bhd dalam majlis yang diadakan di Dewan Serbaguna KPU di UMP Pekan baru-baru ini.