UMP lancar program RCP bantu pelajar tingkat penguasaan bahasa Inggeris - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 1 Oktober- Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Reading Circle Programme (RCP) iaitu satu program pembudayaan Bahasa Inggeris melalui amalan membaca yang bakal dilaksanakan di institusi pengajian tinggi dan sekolah-sekolah di negeri Pahang. Pembudayaan amalan membaca ini diadakan bagi menggalakkan semua pihak komited dalam menjayakan hasrat kerajaan memantapkan keilmuan di kalangan pelajar dengan berkongsi ilmu, kemahiran dan pengalaman.