Warga UMP serentak membaca untuk 10 minit - Nazatul Shima, Baroji (2015)
Tambah beliau, program juga bertujuan menjenama inisiatif membaca dengan tujuan menjadikan perpustakaan sebuah organisasi yang relevan dalam pendidikan selepas waktu persekolahan (school after school).