Pusat Sukan UMP anjur Sukan Pantai dan Tasik - Nur Adam, Maximillian (2015)
Pekan, 4 April –Penganjuran Sukan Pantai dan Kayak Antara Fakulti UMP 2015 yang berlangsung di Gelanggang Sukan Pantai dan Tasik UMP Kampus Pekan mendapat sambutan apabila seramai 432 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengambil bahagian dalam sukan yang buat julung kalinya diadakan ini. Kejohanan anjuran Pusat Sukan UMP ini mendapat kerjasama daripada Majlis Sukan Pelajar UMP menyaksikan lima acara sukan dipertandingkan iaitu Bola Tampar Pantai, Bolasepak Pantai, Bola Jaring Pantai, Sepak Takraw Pantai dan Kayak.