Program PPRN manfaatkan industri dan usahawan - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 21 April- Penghasilan produk menggunakan teknologi yang lebih intensif dan pengetahuan input yang lebih tinggi dapat meningkat pengeluaran produk sejajar dengan permintaan pasaran. Justeru, pelaksanaan Program Rangkaian Penyelidikan Awam-Swasta (PPRN) yang merupakan satu model kerjasama strategik antara institusi pendidikan tinggi, industri dan agensi kerajaan dilihat dapat memacu pembangunan produktiviti dan inovasi negara.