Program Selangkah ke Menara Gading manfaatkan pelajar luar bandar - UMP, PNC (2015)
Rompin, 28 April- Penganjuran program Selangkah ke Menara Gading bersama Universiti Malaysia Pahang (UMP) anjuran UMP Advanced Education dan Persatuan Wanita UMP (Matahari) melibatkan seramai 240 peserta termasuk 184 pelajar asli dari lima buah sekolah di sekitar daerah Rompin berjaya memberi suntikan semangat untuk berjaya dengan cemerlang serta memilih bidang pengajian yang diminati pelajar.