Hari Terbuka UMP sebar maklumat pengajian tinggi terhadap masyarakat - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 10 Mac - Universiti yang digambarkan sebagai sekolah pengajian sejagat (school of universal learning) sebenarnya mendukung peranan dan obligasi yang lebih besar yang bukan sahaja sebagai gedung ilmu pengetahuan malahan mempunyai dimensi yang lebih luas dan merujuk kepada proses penyebaran. Pengetahuan bukan sahaja kepada komuniti sesebuah universiti, tetapi tidak kurang pentingnya juga, penyebaran pengetahuan kepada masyarakat.