UMP pamer Seni Pertahanan Diri di pentas dunia - Mohd. Zaki, Ahmad (2015)
Paris (Perancis), 8 Mac - Gabungan mahasiswa dan alumni UMP seramai tujuh orang mengharumkan nama Universiti Malaysia Pahang (UMP) di pentas dunia apabila terpilih mewakili negara dalam mempamerkan aksi Seni Silat Gayong di Festival des Arts Martiaux (Festival Seni Beladiri) yang ke-30 di Le Palais des Congres baru-baru ini.