Pahang destinasi pertama jelajah KPT `Soaring Upwards' - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 8 Ogos- Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai tuan rumah menganjurkan Jelajah Kementerian Pendidikan Tinggi bertemakan `Soaring Upwards’ bagi menerangkan tentang pencapaian dan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi) yang dikenali sebagai PPPM (PT) kepada golongan sasar dan masyarakat setempat di negeri Pahang.