UMP hasilkan lemang meriahkan pesta lemang besar-besaran - UMP, PNC (2015)
Pekan, 1 Ogos - Penyertaan staf dan pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) seramai 58 orang dalam pertandingan membakar lemang sempena Pesta Lemang Parlimen Pekan di Taman Tasik Sultan Abu Bakar Pekan baru –baru ini mendapat perhatian ramai apabila pasukan turut disertai seramai 18 pelajar antarabangsa.