PBMSK laksana Program Transformasi Belia - Nurul Syuhaida, Mohd. Asri; Imaduddin, Abidin (2015)
Kuantan, 7 Mac – Seramai 30 orang peserta dalam kalangan belia membabitkan lima Persatuan Belia Daerah Maran berjaya menamatkan Program Transformasi Belia (Trans-B) anjuran Pusat Bahasa Moden & Sains Kemanusiaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang diadakan secara berperingkat selama setahun berakhir baru-baru ini.