UMP sumbang bubur lambuk untuk komuniti - UMP, PNC (2015)
Kuantan, 1 Julai – Buat julung kalinya, Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Pahang dan Pejabat Jawatankuasa Dakwah dan Islamiah dan tugas-tugas Khas Negeri Pahang mengadakan Program Bubur Lambuk Komuniti dengan mengagihkan 3000 bekas bubur lambuk kepada umat islam di sekitar bandar Kuantan.