MBA UMP diiktiraf terima akreditasi dan Anugerah Amalan Baik ABEST21 - Wan Nazrul Helmy, Wan Mohd Zain (2017)
Kecemerlangan program akademik yang ditawarkan oleh Universiti Malaysia Pahang (UMP) sekali lagi menerima pengiktirafan antarabangsa apabila program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang ditawarkan di Fakulti Pengurusan Industri menerima sijil akreditasi oleh The Alliance On Business Education and Scholarship For Tomorrow, A 21st Century Organization (ABEST21) iaitu sebuah agensi penarafan global bagi bidang pengurusan dan harta intelek di peringkat pendidikan tinggi yang berpangkalan di sini.