Kumpulan Teater Senandika raih naib juara - Noor Afiza, Mohd Asmi (2016)
Kumpulan Teater Senandika dari Sekretariat Kebudayaan & Kesenian UMP naib juara Pertandingan Pengisahan Kenegaraan 1 Malaysia Peringkat Negeri Pahang mewakili daerah Pekan dengan membawa pulang wang tunai RM2,000.00, sijil dan cenderamata dalam pertandingan akhir yang dijalankan di Sekolah Sains Sultan Haji Ahmad Shah.