Penyelidikan UMP memasyaratkan teknologi - UMP, PNC (2016)
Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) cemerlang dalam penyelidikan dan ilmiah yang dapat dimanfaatkan serta dikongsikan bersama masyarakat di negara ini dan universiti ini akan terus memberi tumpuan besar dalam untuk memperkasa pencapaian universiti ini dalam lapangan penyelidikan, kreativiti dan inovasi.