UMP jalin kerjasama dengan Dimension Bid bagi pengkomersilan produk industri minyak dan gas - UMP, PNC (2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani memorandum perjanjian (MoA) dengan Dimension Bid Sdn. Bhd (DB) dalam pengkomersilkan produk yang boleh dimanfaatkan oleh industri minyak dan gas. Kerjasama ini melibatkan perkongsian kepakaran, pengalaman antara kedua pihak terutamanya dalam bidang formulasi bahan kimia bagi kegunaan industri minyak dan gas.