Bijak pilih program pengajian pendidikan tinggi - UMP, PNC (2017)
Bakal mahasiswa khususnya pelajar lepasan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM), Matrikulasi, Diploma dan sebagainya dinasihatkan mendapatkan informasi pengajian tinggi mengikut bidang pengajian yang diminati sesuai dengan kelayakan akademik masing-masing sebelum membuat pilihan mengikuti program yang ditawarkan.