UMP dan MBM lancar Program 1B1K-UMP untuk belia - Nor Salwana, Mohammad Idris (2016)
Dalam merealisasikan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi) 2015-2025, Majlis Belia Malaysia (MBM) dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) melalui UMP Advanced Education (UAE) bekerjasama menjayakan satu program baharu iaitu 1B1K-UMP Kompeten: TVET Berasaskan Pembelajaran Sepanjang Jayat (PSH).