UMP sumbang kepakaran dalam misi kemanusiaan Aceh - UMP, PNC (2016)
Dalam merealisasikan hasrat universiti terhadap memasyarakatkan teknologi, baru-baru ini Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalankan Program Misi Kemanusiaan dengan menyumbangkan kepakaran dengan menyediakan alat penapis air dan lampu solar bagi kegunaan penghuni dan anak yatim seramai 230 orang di Rumah Kebajikan Dayah Nurul Huda di Aceh.