Smart Attendance Management System (SAMS) - UMP, FSKKP (Faculty of Computer Systems and Software Engineering, 2013)
Projek ini dimulakan oleh Bahagian Teknologi Maklumat (BTM) Setiausaha Kerajaan (SUK) Pahang dan Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP). Ia adalah sistem maklumat bersepadu yang menggabungkan beberapa modul. Ia dibina khusus untuk memenuhi kehendak sekolah menengah agama (SMA) di bawah pengawasan JAIP. Ianya sebahagian dari agenda BTM yang ingin mengadakan pembangunan bersama dengan IPT sebagai sebahagian dari khidmat masyarakat. Saya terlibat dalam salah satu modul sistem iaitu "ʺAttendance Management System"ʺ.