FSTI kongsi informasi program Sains dan Teknologi Bahan - Saifful Kamaluddin, Muzakir (2017)
Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI) mengadakan program “Communitising Material Science & Technology” sebagai usaha menerapkan minat pelajar dalam bidang Sains dan Teknologi Bahan yang ditawarkan di universiti ini. Program dihadiri seramai 116 pelajar Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh) bersama empat guru pengiring yang berpeluang menyertai program “Meet the Scientist” secara selari, syarahan dan demonstrasi penyelidikan yang dikendalikan pensyarah UMP.