Pensyarah UMP kongsi kepakaran dalam pengaturcaraan dan pembinaan lego Mindstrom - Nor Salwana, Mohammad Idris (2017)
Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FKEE) Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Pejabat Pendidikan Daerah Pekan (PPD) menganjurkan Bengkel Traning of Trainers (TOT) dalam meningkatkan kemahiran mereka bentuk aplikasi lego Mindstromkepada guru-guru dari Kelab Robotik Sekolah-sekolah Daerah Pekan bertempat di Ancasa Royale Pekan, Pekan baru-baru ini.